Ny revejakt i NRK:

På ‘Debatten’ igår kveld 25.februar –  på NRK TV, ble vi vitne til en usmakelig og stygg forestilling der NRK igjen blåser i jakthornet sitt og starter revejakten på en offentlig person – denne gang, fiskeriminister Geir Inge Sivertsen.

Åpningen av revejakten var godt forberedt av NRK: Fredrik Solvang var grundig programmert, veldrillet, hensynsløs – ja, nådeløs. Men, han gikk så langt at det ble en stygg forestilling, for det blir stygt når hensikten er å knuse et menneske, ikke drøfte uheldige saker.

Opplegget med personknusing var så klart, at vi som fremdeles klarer å tenke fritt og selvstendig foran NRK-skjermen, nok ble både forferdet og sinte. Dessverre heiet nok en stor majoritet av NRK’s nikkedukker på revejegerne, for det norske folk holder på å utvikle seg til en mobb som springer i den retningen media peker. Det er derfor media lykkes med sine mediadrap.

De som blir hentet inn av en statsminister når en regjering skal nydannes, er som regel folk som allerede sitter i tunge og krevende stillinger. Det er ikke bare å hoppe over i den andre båten sånn uten videre. Du har ansvar for at båten du hopper fra, kan overlates til en ny rormann før du hopper. I Sivertsens tilfelle var han i en svært krevende situasjon der det gjaldt fusjon av flere kommuner, hvor han var ordfører i den ene av dem – da han ble hentet inn til departementet. Han måtte ha en fot i hver båt i et par måneder – der alt skulle ordnes mens det var fullt kjør, også i lønnsforholdene.  Men, som fiskerne sier: Garnet greier seg i sjøen. Alle løse ender med lønnsforhold etc. ville etterhvert blitt ordnet opp.  Men, her hopper da bøddelen fra NRK midt inn i garnfloken og slår til med offentlig henrettelse av notbasen, mens skipperen befinner seg på Svalbard. Det ble unødvendig veldig stygt – og NRK bør regelrett skamme seg!

Sivertsen visste at han besteg skafottet. Mens den fariseiske storinkvisitoren Solvang la ut sine verbale snarer, klarte Sivertsen å bli stående – for han hadde vært vitne til tidligere revejakter og mediadrap i NRK-regi. Han må være en sterk mann, for de fleste andre ville fått hjertekrise for åpent kamera. Idag har han meldt seg ut av Frimurerlosjen. Der skal det bli ganske folketomt etterhvert, hvis Solvang skal jage de andre medlemmene der like hardt – og det må han vel, når han først har begynt. Han kan da ikke gjøre forskjell på folk når han nå står frem som moralens forvalter her i landet?

Glærum, 26.februar – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *