Øyvind Bakke splitter helse-fylket.

I en arvet TK fra 6.juni, ser jeg at den nye adm.dir. i Helse Møre og Romsdal vil selge bl.a. Nordlandet psykiatriske senter og Aure rehab-senter og investere pengene i Ålesund! Eneste forklaringen på en så «hånåt» idé, er at fyren ikke har greie på forholdene her i fylket. Bakke har kort og godt – ikke bakkekontakt! Alle Nordmøres ordførere burde stille seg opp utenfor adressen hans i Oslo (!) – og rope taktfast: Ut me’n! Ut me’n!

Bakke er selvfølgelig en av disse sprettene som kommer ut fra en Business-school, og som ser verden i tall, uten å ha noen grunnleggende bred utdannelse ellers. Disse plastikk-personene fra business-skolene mangler alltid samfunnsmessig innsikt – ut over det å se alt i tall. De har ikke bakkekontakt hverken menneskelig eller geografisk.  

Jeg vet ikke hva som skjuler seg bak de enkelte punktene på listen over alt han vil selge for å investere det – i ÅLESUND (!) – men, de psykisk sykes tilbud på Nordlandets psykiatriske senter SKAL BESTÅ!!! Det skal også rehab-tilbudet som er bygd opp i Aure!!! LA STÅ!!!

Jeg er gørra lei av legoklossmentaliten i det offentlige – der nye koster kommer inn og river i stykker alt som er bygget opp, for så å bygge nytt av klossene for å sette sitt eget navn under.

Sykehusvesenet behandler nå pasienter som om de var ufølsomme treklosser. Min nabo fikk forleden innsatt kneprotese. Hun ble sendt rett hjem! – enda de visste at hun måtte opp en trapp for å komme inn i selve leiligheten! Det er slitsomt nok, både fysisk og psykisk å skulle gjennomgå en operasjon, om man ikke i tillegg skal bli behandlet verre enn dyr etterpå.

Selv fikk jeg fjernet en stor åre fra lysken og ned til ankelen for et par uker siden. Fordi oppmøtet var kl. 07 i Trondheim, og hotellene var stengt, var helsevesenet nødt til å stille med drosje. Men – jeg skulle ta bussen hjem! Jeg skrek meg til at drosjen ventet og tok meg med hjem. Mens jeg kledde på meg, begynte jeg å silblø. Blodet stod som en fontene rett ut fra midt på låret. Hva om det hadde skjedd på busstasjonen, på bussen? Jeg har ingen hjemme til hjelp, for jeg bor alene, men en venninne kom og var her et døgn. Jeg hadde forberedt alt på situasjonen her hjemme – men når jeg om et år skal få innsatt kneprotese, DA SKAL JEG PÅ REHAB I AURE!!!

Hvis vi gjør om alle sykehus til private klinikker, kan vi fjerne det dyre overbygget av politikere og byråkrater, og vil kunne bruke pengene på å ta vare på pasientene på en bedre måte. I min barndom og ungdom kom vi på Orkdal sanitetsforenings private sykehus. Når behandlingen var over, fikk Trygdekassen i Surnadal regningen. Overlege Grevle styrte det hele på Orkdal – med stor fagkunnskap og autoritet. Idag regjerer amatørene. Politikere og byråkrater og sprettene fra business-skolene er alle amatører i helsefagene (selv om Bakke har grunnutdannelse som sykepleier) – og de suger i seg så mye av pengesekken at pasientene må bli behandlet verre enn dyr!

Glærum, 12. juni – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *