Eivind Hasles gemene polemikk-teknikk Nr.2:

12.mai kommenterte jeg Eivind Hasles gemene polemikk-teknikk Nr.1: Det å sitere et utsagn – tolke det, og så bruke sin tolkning for å gå i rette med den som har uttalt seg. Få lesere eller tilhørere oppdager hva som blir gjort, merkelig nok. Dette er dessverre en svært vanlig hersketeknikk – både muntlig og skriftlig.   

I teksten som er satt i kursiv her, og som forleden ble lagt ut på internettsiden til både Driva og Tidens Krav, demonstrerer Hasle en annen hersketeknikk: Han klipper ord og uttrykk ut av sin sammenheng i teksten her og der, stabler klippene oppå hverandre og raljerer på en spydig måte med også å sette et hånende utnavn på den som har skrevet det: «Klarsynet på Glærum». (Dette er en sport som NRK driver med stadig vekk.)

For de få som ser hva Hasle gjør, dømmer Hasle seg selv med egen penn.

Vet Hasle selv hva han gjør? Ja, det vet han veldig godt! Det gjør det hele svært gement. Han gjør dessuten seg selv svært usympatisk overfor dem som klarer å gjennomskue hersketeknikken hans.

Glærum, 27.juni-2020

(Mine foreldres bryllupsdag – de som gav meg klarsynet!)

Dordi Skuggevik  

Klarsynet på Glærum.

Enkelte blant oss er nok meir klarsynte enn vi andre – og veit også å få det gjort kjent både om store og mindre saker. No siste veka har media m.a. fortalt oss fyndig at dei som har stått bak mobbesaka i Halsa bør få namna sine offentleggjort, med oppslag og bilde og tekst rundt om i lokalsamfunnet, og med melding om at dei er ein drittsekk. (TK 12/6). For dei er «personer med svekkede sjelsevner» – og har «underutviklet empati».

I tillegg har Helse Møre og Romsdal fått ei dugeleg skyllebøtte, formidla i tekst og bilde i TK 17/6. Helsedirektør Bakke har ikkje greie på kva han held på med, og er «selvfølgelig en av disse sprettene som kommer ut fra en business-school» – og som manglar samfunnskontakt og ikkje har «bakkekontakt hverken menneskelig eller geografisk» og er prega av «legokloss-mentalitet». Men «hvis vi gjør om alle sykehus til private klinikker, kan vi fjerne det dyre overbygget av politikere og byråkrater.»

Også dei som arbeider med Todalsbru-prosjektet har fått sitt denne veka (jf Trollheims-porten18/6: «Trollheimsbrua – skift mannskap!». Dei har enda ikkje «kjøpt seg kart, eller tatt et kurs i kartlesning». Det er grunn til å ha medkjensle med skribenten som både blir kvalm og deprimert og gal av det som skjer eller ikkje skjer. Nei, hadde Sylvi Listhaug og Frank Sve fått styre samferdselspolitkken, hadde nok helseproblema på Glærum blitt mindre!

Det er eit under at ikkje klarsynest på Glærum har større gjennomslag!

Eivind Hasle
6650 Surnadal

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *