Fromessen på latin med biskop Erik Varden:

God søndag morgen!

Idag var det igjen biskop Erik Varden som kl.9 selv feiret den latinske fromessen i St.Olav katolske domkirke i Trondheim.

Corona-politiet har bestemt at det er ikke lov å synge i kirkene, så nå gleder jeg meg til å høre biskop Erik Varden SYNGE messen på latin, når det igjen blir tillatt.

NRK avspiser sine eldre betalere, i den tidligere Statskirken, med null og nix på skjerm, i radio og på internet. Disse eldre kommer seg ikke i kirken, men NRK er ikke imøtekommende. De holder seg hard! I den katolske kirken har unge folk tatt tak i dette med stengte kirker, og kirker med begrenset tilgang, med å gå ut på nettet og strømme messene. I Ålesund har til og med et ungt par stiftet «Sankta Rita radio». Jo, jeg ser at noen strømmer gudstjenester også i «Kirken den norske», men ikke i samme grad enda – som det som skjer i den katolske kirken. Dessuten er ikke eldre norske kirkegjengere særlig komfortable med internettet.

Biskop Erik Vardens prekener håper jeg kommer ut i bokform. De er så klare – men så tette, så konsentrerte – at jeg spoler tilbake når messen slutter, for å høre dem en gang til. De er noe å høre på for både leg og lærd, for troende og ikke-troende. Det sier liksom PLING! – og så går både det ene og det andre opp for deg. Jeg har ikke tidligere vært så opptatt av prekenen. Jeg har vært mer opptatt av liturgien. Med biskop Erik Varden blir man opptatt av både preken og liturgi, for ingen sovner i kirkebenkene med ham ved alteret!

Du finner fromessen når du klikker på Facebookikonet opp til høyre på hovedsiden til www.katolsk.no

Glærum, Søndag 16.mai – 2021

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *