Bokvasking av biskop Erik Vardens siste bok:

Da har jeg brukt 3 timer foran PC-ens strømmede begivenheter fra St.Olav katolske domkirke i Trondheim i anledning lanseringen av biskop Erik Varden sin nye bok.

Messen ble først feiret av biskopen selv i kirken, og så ble det bokvasking med biskopen ved redaktøren i St.Olav forlag, Kristine Dingstad – i St.Olavs forsamlingslokale, og så Completorium, dagens siste tidebønn, inne i kirken.

Bokvaskingen foregikk over nærmere halvannen time, men man merket ikke at de holdt på så lenge, for her var begge på høyde med det som foregikk. Her var det ikke noe manus! Imponerende! Man forstår nå hvorfor Kristine Dingstad er redaktør for det katolske forlaget i Norge! Det skader heller ikke at hun taler det vidunderligste bergenske sprog!

Jeg har aldri opplevd at en biskop setter seg ned foran kamera og møter folk på denne måten. Det må bare oppleves! Som jeg nå har sagt og skrevet noen ganger – biskop Erik Varden er svært «hands on». Begge disse to er spenstige folk: biskopen ringte redaktøren før påske og spurte om hun ville gi ut hans påskeprekener som han enda ikke hadde skrevet, og så lanseres boken dagen før Pinseaften. Slå den!

For oss nordmøringer var det jo kjekt at nordmøringen Anne Kleivset innledet bokvaskingen med sin Schola Sanctae Sunnivae fra galleriet i foreningslokalet. En av sangerne er prost i Nidarosdomen, Ragnhild Jepsen. Hun stilte i svart dress og romerkrage, og i en av kappene stod en av organistene i Nidarosdomen – Petra Bjørkhaug. Den katolske presten Rory Mulligan sa fra prekestolen i Stavanger domkirke ved et større kirkejubileum: «Den gregorianske sangen er økumenikkens sakrament.» Dette koret rangerer som et av de 2-3 beste gregorianske kvinnekor i verden idag.

Bokvaskingen vil nok ligge ute på internet en stund. Det er synd at NRK ikke har sansen for å vise slike program som dette lenger, men heldigvis klarer vi oss etterhvert uten NRK. Dette er teksten jeg la ut på Facebook, sammen med en del bilder fra skjermen på PC-en. men Facebook sensurerte straks mine spark til NRK. Se www.katolsk.no

Glærum, 21.mai – 2021.

Dordi Skuggevik

5Brynhild Hoff Helgetun, Johan Øiestad og 3 andre

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *