BBC NEWS i Kiev:

BBC NEWS anbefales! Her blir du oppdatert på verden med nyheter du ikke får høre på NRK. Slår alltid over på den kl.20.

Igår kveld – henimot midnatt kunne jeg plutselig være tilstede i Kiev med et fantastisk panel i et for anledningen opprettet BBC-studio.Leder var denne lynende dyktige indisk(?)-britiske damen jeg ofte beundrer, og panelet: Russisk professor fra John Hopkins University, den imponerende unge kvinnelige visestatsministeren i Ukraina, USA’s ambassadør til Ukraina – imponerende dame, og Carl Bild, tidligere utenriksminister og statsminister i Sverige, nå medlem av EU’s råd for sikkerhet og samarbeid.

Det var ingen uttværet runde på situasjonen. Det gikk fort for seg, alle var korte og kvasse og rett på. To gode spørsmål fra salen.

Publikum var unge folk, og øynene over maskene var redde.USA’s ambassadrise var rett på: Det kommer en heit krig. Vi får ingen kald krig.

Min konklusjon: Putin kjeder seg i Kreml. Han underholder seg med å skremme andre land og skratter i sine gemakker. Han er dessuten kommet i den alderen der menn begynner å få problemer med potensen, og kompenserer med kanoner. Kriger startes av gamle menn som kompenserer potenssvikten.

Glærum, 2.søndag i det alminnelige kirkeår: 16.januar- 2022.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *