Trusselbrev fra en hacker:

Jeg mottok idag et trusselbrev fra en hacker. Det var sendt til min første mailadresse, men kom inn på dagens. Jeg har umiddelbart sendt det videre til både bank og politi.

Saken er at jeg for akkurat et år siden bodde 4 netter på et hotell i Paris, der jeg deltok i en begravelse. Min PC lå ulåst og tilgjengelig på hotellrommet, der jeg var fraværende på dagtid. Da jeg skulle reise hjem, ble flyet mitt Paris – Bergen holdt tilbake 1 time på Charles de Gaulle – 29.juli 2022, og jeg var den eneste ved gaten som ikke slapp ombord. 3 damer hadde en hektisk aktivitet ved flere skjermer.

Etter at jeg kom hjem, kom det brev på fransk med trussel om umiddelbar pågripelse av nærmeste gendarmerie – fordi jeg angivelig hadde sett på porno på PC-en min. Jeg svarte på fransk at trolig var det folk på hotellet som hadde misbrukt min PC i mitt fravær. Jeg gikk til lensmannskontoret her hjemme, men de hørte aldri noe. Jeg spurte PST om jeg var overvåket, men fikk til svar at de svarte ikke på slike spørsmål.

Da jeg kom hjem, fikk jeg vite at direktøren for «Fritt Ord» – Knut Olav Åmås, i sitt åpningsforedrag på Stiklestad, ikke hadde nevnt hverken Kristendommen eller Olav den Hellige, men han hadde derimot nevnt meg med fullt navn – og kritisert meg fordi jeg hadde kritisert at Pride hadde kuppet Stiklestad dette året. Jeg mistenkte derfor at «praiderne» hadde rapportert meg til PST. Jeg skrev til PST og spurte om jeg var overvåket, men de svarte at de svarte ikke på slike spørsmål. Men – stod «praiderne» bak rapportering, tilbakeholdelse av fly, trussel om pågripelse?

Vi ser her i trusselbrevet at svinet av en hacker truer med å publisere en falsk obskjøn video av meg, hvis jeg ikke betaler «løsepenger».

Lærdom: Gå aldri fra din PC ulåst på et hotellrom!

Glærum, 25.juli-2023

Dordi Glærum Skuggevik

Her er trusselbrevet:

Hei, Jeg er en hacker, og jeg har klart å få tilgang til operativsystemet ditt. Jeg har også fått full tilgang til kontoen din. Jeg har holdt et øye på deg i noen få måneder nå. Faktum er det at datamaskinen din ble infisert med skadelig programvare (malware) på et nettsted for «voksne» du var innom. Hvis du ikke helt forstår hva jeg snakker om, så skal jeg forklare det for deg. Et Trojansk virus vil gi meg full tilgang til og kontroll over en datamaskin eller annen enhet. Dette betyr at jeg kan se alt som foregår på skjermen din, slå på kameraet og mikrofonen, men du vil ikke ha noen anelse om det. Jeg har også fått tilgang til alle kontaktene dine og all korrespondansen din. Hvorfor oppdaget ikke antivirusprogrammet ditt den skadelige programvaren? Svar: Malwar-programvaren jeg brukte er driverbasert, og signaturene oppdateres hver 4. time. Derfor vil ikke antivirusprogrammet ditt være i stand til å oppdage det. Jeg har satt sammen en video som viser hvordan du tilfredsstiller deg selv på venstre halvdel av skjermen, og på den høyre halvdelen vises den videoen du så på det tidspunktet. Med bare ett museklikk kan jeg sende denne videoen til alle dine e-post kontakter og kontaktene dine på de sosiale nettverkene du bruker. Jeg kan også offentliggjøre all din e-postkorrespondanse og chatthistorikken på de meldingstjenestene du bruker. Hvis du ikke vil at dette skal skje, overfør tilsvarende 10000 kr i Bitcoin til min Bitcoin-adresse (hvis du ikke vet hvordan du gjør det, bare søk på «kjøp bitcoin» på Google). Min Bitcoin-adresse (BTC-lommebok) er: 18QU69So67HoJ5tN7YVC47TKrUSVf4N9yC Etter at jeg har bekreftet betalingen din vil jeg slette denne videoen umiddelbart, og det er det. Du vil aldri høre fra meg igjen. Jeg gir deg 50 timer (mer enn 2 dager) til å betale. Jeg vil få et varsel når du åpner denne e-posten, og nedtelling begynner. Å sende inn en klage til noen er helt meningsløst fordi denne e-posten kan ikke spores, akkurat som Bitcoin-adressen min. Jeg gjør aldri noen feil. Hvis jeg finner ut at du har delt denne meldingen med noen andre, kommer jeg umiddelbart til å sende ut videoen. Vennlig hilsen meg!

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *