Spania deporterer illegale marokkanske innvandrere:

50% av de 20.000 som har flommet inn over Gran Canaria, er fra Marokko. (EL PAÍS – 8.des.-2020)

Jeg sitter her nede på Gran Canaria og ser på canarisk og spansk TV hvordan «den norske byen» Arguineguin på sørøstkysten oversvømmes av illegale innvandrere som er blitt de lokale canarierne i Mogan kommune sitt problem.

Dette skjer rett nedenfor den norske sjømannskirken. En kilde sier at det kommer store havgående skip fra Afrika og legger til ved den canariske sjøgrensen, hvor småbåter med påhengsmotorer låres, og de illegale innvandrerne tar seg inn til Gran Canaria puljevis. Det hele er styrt av Mafiaen, sier kilden. Han sier videre at «flyktningene» klager på maten, kaster klærne de får og alle har mobiltelefon. Det lokale politiet er rasende, sier min kilde. Det spørs om ikke «Mafiaen» er Marokko.

De sanitære forholdene i den lille fiskerhavnen i Arguineguin har vært forferdelige, og da mytteri truet, slapp de kommunale myndighetene simpelthen 250 personer «løs» i byen. Ordføreren i Mogan ble så oppgitt og sint at han fylte flere ledige turistbusser med illegale immigranter, busset dem opp til Las Palmas og dumpet dem på plassen for den spanske statens hus i byen. – De er ikke mitt problem, sa ordføreren i Mogan. Dette var alle unge, spenstige, potente unge arabiske menn fra Nordvest-Afrika, det kunne vi se ved selvsyn på canarisk TV da kameraet vandret langs murkantene der de satt og ventet på å komme inn i bussene.

Noen grupper er nå installert på ledige turistfasiliteter i Maspalomas, andre i tektleirer oppe i dalene, flere grupper her i Las Palmas – i vareskur, militærinstallasjoner etc.

NRK har sendt dagsrevy etter dagsrevy – har jeg kunnet se på PC-en her, der de later som om dette ikke foregår. Omsider kom det for et par kvelder siden noe om det. NRK hadde funnet noen negergutter fra Vest-Afrika, som stod der og var glade for å få bo på hotell og få 3 måltider om dagen, sa de. De kommer fra Senegal og Mali – men 50 % er unge menn fra Marokko, skriver EL PAÍS idag – 8.12.20. Det var dem jeg så bli fraktet bort i busser. De svarte vestafrikanerne er nok fredeligere og er kommet sist i rekka.

EL PAÍS skriver idag at 20.nov. reiste innenriksministeren i Spania – Fernando Grande-Marlaska, til Rabat for å drøfte krisen på Gran Canaria med Marokko, for å finne en måte å bremse utreisene fra Marokko på. 17. desember reiser statsminister Pedro Sanchez til Rabat for å prøve å løse krisen. Lederen for Podemos, Pablo Iglesias, som farter omkring på alle måter med den viltre hestehalen sin og prøver å se ut som en gjenglemt raddis fra 1968 – for å tekkes sine studenter – han får ikke være med statsminister Sanchez fordi han har twitret på seg Marokkos irritasjon og sinne – med å minne dem på alle ømme tær fra da Marokko okkuperte Spansk Vest-Sahara – nå kalt Vest-Sahara. Han har i denne situasjonen skapt mulighet for en diplomatisk krise mellom Marokko og Spania – noe som det nå ikke er behov for.

Spania og Marokko har stor gjensidig turisttrafikk og handelssamkvem. Et høyt antall marokkanere arbeider som jordbruksarbeidere i sesongene på Canariøyene, så mye står på spill. Når først innenriksminister, nå statsminister reiser til Rabat, så betyr det at det nå foregår forhandlinger på høyeste diplomatiske nivå, og da må spretten Iglesias sitte hjemme i politisk husarrest. De kan ikke risikere å ha ham med.

EU finner det opportunt å la illegale innvandrere som kommer havveien – bli  sittende på øyene – på Lesvos, på Lampedusa – og nå på Gran Canaria, for øyene fungerer som fengsel. Her på Gran Canaria har de altså sluppet mange løs, fordi de kan ikke komme seg herfra. Jeg antar at de har meldeplikt. De jeg har sett på benker i Catalinaparken her jeg bor, er arabiske unge menn 20+ fra Marokko. De er velkledde, og de har penger til å spise kjøpemat – sandwicher, pizza etc. Men: Det er kommet væpnede vakter ved inngangen til både Katedralen og Konserthuset, og politiet er blitt flere og mer synlig.

Fattigdomsepidemi vil nå true Gran Canaria’s egen befolkning, fordi turistene uteblir. Hva da? De uteblir både p.g.a. Corona og av skrekk for hordene med illegale innvandrere. Hvis ikke situasjonen snart løser seg både med Corona og med turiststoppen, blir det alvorlig krise her. Mange nordmenn eier leiligheter og hus i Arguineguin-området. Spansk lov tillater husløse å ta i bruk tomme boliger – så hva norske eiere av boligene vil finne når den en gang finner fly som går hit igjen, det kan bli en heslig opplevelse å finne ut av.

Her bidrar nå den norske regjerings Corona-politikk til å gjøre denne situasjonen mer graverende, både for norske boligeiere, og for turistnæringen, fordi Norge vil ikke erkjenne at Canariøyene har sitt eget opplegg og regelverk for Covid-19-politikken, uavhengig av Fastlands-Spania. Folkene i Oslo bestrider dette i sine hjemlige departementer. Rettssakene mot den norske stat kan komme til å bli mange – fra norske boligeiere, og den norske regjering er med på å kjøre Gran Canaria ned i krakk, konkurs og folkemisère.  

Men – det interesserer ikke Dagsrevyen, selv ikke når både innenriksministeren og statsministeren i Spania tar affære og reiser over til Marokko. Hvilken agenda har Dagsrevyen?

Ser en på hele bildet i Middelhavet, og nå her på Gran Canaria – ser en at EU betaler seg ut av problemet med Tyrkia og med Libya. Det sitter selvfølgelig Marokko og ser på. De vil også ha penger for å stoppe sine unge sønner fra å dra hit – 10.000 hittil i år. Så spørsmålet blir: Har Rabat sendt dem over hit for å presse penger av Spania og EU? – Det tror nemlig jeg.

I gamle dager ville Spania satt en kule i første båten som ikke stoppet for Kystvaktens skip – og så ville det ikke kommet flere, for dette er ikke flykninger, selv om jeg på canarisk TV har sett et par svarte mødre med barn på 2-3 år bli tatt i land. Iscenesetterne av denne «flyktningestrømmen» må ha med noen slike, for å være troverdig. Det var dem NRK plukket opp, fordi NRK kom for sent til å se dem som allerede var transportert ut av svinestien i fiskerhavnen i Arguineguin. NRK har i denne saken vært Marokkos nyttige idiot.

EL PAÍS skriver idag at deportasjonene er kommet igang – med fly. På flyene er det flere politi enn deporterte. Gruppene er på ca. 20 deporterte, så det vil ta en tid å deportere og uttransportere 10.000… Har ikke Spania troppetransportskip?

Las Palmas 8.des. – 2020.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *