Vladimir Putins (Vladimir den lilles) – Napoleon-komplekser:

Putins Napoleon-fakter har vi sett lenge: Disse dramatiske entréene gjennom gigantiske doble dører, det grassat lange bordet han fikk plassert mellom seg og vestlige ledere som kom for å kysse ham på hånden, hans oppvekst i tsarenes by. St. Petersburg, med den overdådige arkitekturen, trukket opp av myrene og grunnlagt på arbeidernes lik, som lag på lag i myren bærer den stormannsgale arkitekturen – alt skapt av Peter den Store – som var STOR: 203 cm!

Idag var det første gang jeg hørte at Putin er en svært liten mann – og Google kunne fortelle at Putin og Napoleon var like høye: 168 cm. Putins vekt: 71 kg. Til sammenligning var Edvard Grieg 152, Bjørnstjerne Bjørnson 172, Beethoven 162, Robespierre 160, Hitler 175 – og altså: Peter den store – 203!

Hvor stor Vladimir den store, som kristnet Russland i året 988 var, det har vi ingen opplysninger om, men vi ser – at små menn kompenserer sin korte kropp med å begå store verk. Det er jo flotte resultater som f.eks. i Beethoves tilfelle, når han kompenserer sin korte vekst med gigantiske symfonier – men, han tar  avstand fra Napoleons folkemord.

Jeg selv er 179, og jeg har aldri plaget folk med fysiske tilkortkommenheter, fordi jeg har hatt nok med egne problemer på grunn av min store kropp: Jeg må til Trondheim for å finne store nok strømpebukser, jeg må til Las Palmas for å få tak i store nok truser – og klesbutikker ellers er det ingen vits å gjøre sin entré i. Og ettersom det er langt mellom tøybutikker og skreddere i Norge, har sying av klær foregått i Thailand og i Italia.

Så, jeg ville aldri ha brukt Putins småvoksthet mot ham, hvis han ikke blodtørstig hadde kastet seg over sitt broderfolk i Ukraina, for å gjøre lille seg STOR. Parallellen med Napoleon er for synlig til at det kan overses. Men, mens Napoleon la ned alle kvinner han møtte på sin vei, har vi ikke hørt noen kvinnehistorier om Putin etter at hans kone forlot ham – så Putin må i tillegg til å kompensere sin lille person rent fysisk, også kompensere at han ikke lenger er noen førsteelsker – som Napoleon. Derfor blir det krigeren Napoleon som må bli det store idealet, det store drivet til å gjøre lille Putin STOR, selv om han for alltid vil være Vladimir den lille.

Jeg har ingen medynk med denne ynkelige selvhevderen som klamrer seg til makten i Russland, på bekostning av Russlands kristne broderfolk. Le ham ut! Lag kraftige karikaturer av den latterlige stymperen! Han er en patetisk person.

Noen bør gjøre det som svenskene selv besørget å få gjort med den maktgale Karl XII: noen fra hans egen hær bør sette en kule i ryggen på ham – så han ikke får gjort mer skade på andre enn han allerede har gjort! Av og til må man begå et politisk mord for å redde et helt folk, og i Putins tilfelle – er det to folk som må reddes!

Glærum, 26.februar – 2022.

Dordi Skuggevik

Skrevet av

dordis

Lektor, cand.philol, forfatter og samfunnsdebattant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *